News

Vidar Sammie van het Hoogveen 14.2.2004 – 24.9.2014


Lieve Sammie,

Onze tijd met jou - is als een zomerwind, die zingt door een korenveld.
Onze tijd met jou - is als een beek, die rustig verder stroomt en zijn eigen weg volgt.
Onze tijd met jou - de kleinste moment, een vleugje eeuwigheid.
Deze tijd met jou heeft menig pijn doen genezen en sommige storm verslaan.
Wij beloven dat die tijd met jou voor altijd in onze herinneringen blijft bestaan.

Voor deze tijd met jou - zullen wij jou eeuwig dankbaar zijn.
Wim, Renate & Teddybär12 februari 2014 - 10 jaar
Happy “Bear-day” Sammie


A special gift
Teddybär van de Berenstal
Een super origineel en zeer persoonlijk cadeau, de stamboom van Teddybär over 10 generaties.
Wat een verrassing en wat een werk! waren onze eerste gedachte.
Daarna begon het in de waarste zin van het woord voor onze ogen te draaien.
In totaal staan er 2046 honden op de stamboom. Vele honden op de stamboom zijn nog in leven, anderen kan ik mij herinneren of ik heb ze persoonlijk gekend.
Aan de auditor van dit uniek werkstuk een welgemeend ‘dank je wel’!Nieuwe Foto's
van de puppy's van Jenna en Teddybär


5.6.2013 - 5 jaar
Happy “Bear-day” lieve Teddybär


     30.9.2012 Teddybär wint in Zwitserlandop het Clubmatch van de Zwitser Newfoundlander Klub (SNK)
voor de derde keer op rij de wisselbeker “Schönster Rüde SNK.
Teddybär zijn vijfde CAC en is definitief Zwitser Champion.FCI Centenary Brussel 12 november 2011
World Champion of Champions

Teddybär van de Berenstal
In totaal waren ingeschreven 893 honden uit 33 landen, 230 verschillende rassen. De honden zijn telkens gekeurd door 2 keurmeesters en uiteindelijk mochten 64 honden, met het hoogste aantal punten, deelnemen aan de finaleronde. Wij hebben helaas die finaleronde niet bereikt maar vonden het een eervolle onderscheiding om überhaupt te mogen deelnemen aan deze jubileum-show ter gelegenheid van 100 jaar FCI.In de zomer van 2012 verschijnt de 4e editie van het boek

The World of Newfoundlands in 2010 and 2011Breed-editor: Karin Butenhoff
Correspondent voor Nederland: Renate van Gestel
Uitgever: BBP Press
Prijs bij voorinschrijving: € 49,50
te bestellen per e-mail bij Renate van Gestel

De full-color uitgave richt zich wereldwijd op de jaren 2010 en 2011 met foto’s en bijdragen over Newfoundlanders.
Gelijk aan de voorgaande 3 edities wordt het een kleurrijke en interessante samenvatting van wat er in de afgelopen 2 jaren over de Newfoundlanders wereldwijd is te melden.

Is uw hond in 2010 en 2011 kampioen geworden? A.u.b. voor 31.12.2011 mailen aan: renate@captain-moritz.nl

1 Digitale foto van uw hond, minimaal 1 MB als jpg-bestand a.u.b. met ingescante stamboom en kampioensdiploma met zijn/haar titel(s) te mailen

Let op! i.v.m. beschikbare ruimte in het boek worden maximaal 21 kampioenen per land gratis met foto in het boek opgenomen. Dus zorg a.u.b. dat u er op tijd bij bent.

U wordt tevens de mogelijkheid geboden uw hond(en) c.q. uw kennel in een advertentie te presenteren, bij interesse neemt u a.u.b. met mij per e-mail of telefoon 013 5332505 contact op.Teddybär wint in Zwitserland

Teddybär winnaar van de jaarbekers 2010

20.03.2011 Teddybär op de Hond van het Jaar Show in Amersfoort

Kerstshow 13.12.10 in Wijchen - een show vol verrassingen!
Op de Kerstshow in Wijchen, maandag de 13e beleefden wij samen met Teddybär wederom een fantastisch succesvolle dag. In de individuele keuring liet Teddybär zich goed zien, van de gladde vloer trok hij zich niets aan. De keurmeester mevrouw W. van Deijl wees hem in de Openklas op de 1e plaats. Uiteindelijk werd Teddybär ook Beste Reu CAC/CACIB en Beste van het Ras – BOB. De hieraan verbonden 46 punten voor het Bekerklassement van de NNFC bleken toereikend te zijn voor Teddybär: Winnaar ’NNFC Beker’ en ’Sunrise Trofee’ voor de Beste Bruine Newfoundlander in het Showjaar 2010. Een geweldige eindspurt!
De door Angelique aangezwengeld en mede georganiseerde kerstborrel (Angelique dank je wel) was een prima idee om het showjaar 2010 gezamenlijk in een gezellige sfeer af te sluiten.
Vele Newfoundlander mede-exposanten reageerden op het voorstel en van de kerstborrel was een ***Kerstbuffet ontstaan en het smaakte prima. Iedereen was enthousiast. De feestelijk versierde hoek was opgebouwd aan de rand van de erering, de goed gevulde tafels en bekers hielden bij de NF vrienden de stemming erin en velen bleven tot de eindkeuring van de rasgroep 2. Het optreden van Teddybär in de erering. Toen was het zover . . . rasgroep 2 wordt in de ring verwacht. Licht uit – spots en muziek aan en één voor één worden de honden aan het publiek voorgesteld. Op het moment dat Teddybär en ik binnenkwamen en in gestrekte draaf door de ring liepen stijgt er ineens een gejuich op. De ’NF-supportersgroep’ liet van zich horen en zorgde voor een geweldige stemming. Gedragen door applaus en het enthousiasme liepen wij door de erering. Wat een support! Kippenvel kreeg ik ervan en een gevoel van samenhorigheid onder exposanten.
Teddybär wordt geselecteerd bij de laatste vijf. Nadat de rasgroep keurmeester de heer P. Roosenboom alle honden nog een keer in draf en stand had bekeken, wees hij Teddybär naar een 3e plaats - BIG 3.
Dat was een mooi en geweldig moment. Glunderend poseerden wij voor de aanwezige fotografen, en de keurmeester glunderde net zo.
Het feit dat Teddybär door de plaatsing BIG 3 deel mag nemen aan de Hond van het Jaar Show in februari 2011 drong pas later tot mij door. Een super afsluiting van een enerverend showjaar! Voor mij niet alleen vanwege de prestaties van Teddybär!
Graag wil ik bij deze iedereen danken voor de vele felicitaties die wij kregen voor Teddybär voor het winnen van de Winner, de kampioenstitels en winnaar van de twee wisselbekers. Iedereen van harte dank je wel.
27 november 2010: De Winner te Amsterdam - een dag om nooit te vergeten!

De heer John Wauben keurde de reuen en wees Teddybär aan als winnaar van de Openklas. Met deze U1 mochten wij vervolgens aantreden voor de verkiezing van Beste Reu. Maar liefst 3 "Berenstal"-beren behoorden tot de selectie, wat natuurlijk een prachtig moment was voor Brigitte Mienis, de fokster van het drietal. We waren nog maar net "van start" toen Teddybär door de keurmeester is aangewezen om achter het bordje 1 te gaan staan. Hiermee was de Winnertitel 2010 voor Teddybär een feit! Een geweldige prestatie, maar daar bleef het niet bij, want met het toekennen van het CAC/CACIB behaalde hij ook het benodigde aantal punten voor het Nederlands én Internationaal Kampioenschap: een triple aan titels dus. Van zoiets durf je alleen maar voorzichtig te dromen... Als kroon op al dit moois mocht Teddybär zich uiteindelijk ook nog de BOB - Best of Breed - noemen. Wat een dag!Een compliment is ook zeker op zijn plaats voor Olivier Bommel v.d. Berenstal en zijn baasjes. Als Beste Newfoundlanderveteraan wist hij ons ras in de Erering op een zeer waardige manier te vertegenwoordigen en dat werd uiteindelijk beloond met een prachtige 2e plaats bij de Beste Veteraan v.d. Dag - verkiezing, geweldig!

Het showjaar 2010 loopt ten einde en we kijken hier met gepaste trots op terug. Teddybär is nog maar 29 maanden oud en in de ring maakt mijn grote vriend het mij niet altijd makkelijk... Hij heeft een enorme power en haalt nog graag jeugdige capriolen uit, maar we zijn in de loop der tijd meer en meer een team geworden. Critici hebben gelijk als ze menen dat het nog beter kan; ik zie dat als een uitdaging voor de toekomst. Teddybär en ik hebben op showgebied de afgelopen maanden met veel plezier "acte de présence" gegeven en onze inzet is niet onbeloond gebleven. Wij hebben in 2010 aan 19 shows deelgenomen en iedere keer werd Teddybär geplaatst. Op maar liefst 12 shows won hij zijn klasse en mocht hij de ring met een Uitmuntend 1 verlaten.

Op 4 Internationale shows heeft hij het CAC-CACIB gewonnen en was hij tevens de BOB - Beste van het Ras. Dit najaar werd hij Clubwinnaar bij de Zwitserse Newfoundlanderclub en Vice-Bundessieger in Dortmund. Op één Internationale show mocht hij met zijn BIG 3 (3e Best in Group) een podiumplaats innemen in de altijd sterk vertegenwoordigde Rasgroep 2. Op de Clubmatches van K.C. Arnhem en K.C. 's Hertogenbosch bracht hij het respectievelijk tot BIS 4 (4e Best in Show) én Clubmatchwinnaar (=Best in Show!)

Teddybär is in 5 verschillende landen door 17 keurmeesters beoordeeld, waarvan 8 afkomstig uit Nederland en 9 uit het buitenland (totaal 7 verschillende landen). Hiermee heeft de titel Internationaal Kampioen, zeker gezien Teddybär zijn jeugdige leeftijd, voor ons een heel speciale waarde. Een bijzondere prestatie van een voor ons bijzondere hond. Wij genieten immens van hem!Burgdorf/CH - 10 oktober 2010 – 85 Jaar SNKAl vroeg dit jaar was ons voornemen, 2010 aan het Clubmatch van de Zwitser Newfoundlander Club deel te nemen. De SNK viert 2010 zijn 85 jarig bestaan en de Klubschau in Burgdorf was daar een onderdeel van. De grote hal was feestelijk versierd, een prima ambiance voor een jubileumshow. De keuringen waren een soevereine aangelegenheid van het keurmeesterechtpaar mevr. K. Schweizer de reuen en de heer F. Schweizer de Teven.

Teddybär startte in de openklas. Onze verbazing en vreugde was even groot toen Teddybär de openklas gewan. Daarna beloonde de keurmeester hem met het CAC voor de beste reu en op het einde van de dag met de BOB. Het was voor ons een geweldig moment Teddybär ‘BOB’/ Clubwinner 2010 en bovendien winnaar van de Captain’s Trophy voor de mooiste bruine Newfoundlander 2010.

In 2005 gewan Teddybär zijn moeder Luna van Brigitte Mienis deze wisselprijs. In 2009 was het Romanov v.d. Berenstal van Renate en Jos van Doorn die de prijs mee naar Nederland nam en Teddybär zorgde 2010 ervoor dat de Trophy nog één jaar in Nederland blijft. Diegenen die de oorsprong van de Captains Trophy kennen, weten welke bijzondere waarde deze prijs voor ons heeft. Wij zijn daar heel trots op.

Wij hebben onvergetelijk mooie dagen in Zwitserland beleefd en het succes op het Clubmatch was daar een deel van.24.10.2010 Teddybär wint in UtrechtTeddybär wordt op de Internationale show De Utrecht beste reu en wint het CAC / CACIB en wordt BOB.Teddybär wint het Jubileum-Clubmatch van de SNK - Zwitserse Newfoundlander Klub
en de Captain’s Trophy voor de mooiste bruine Newfoundlander


Teddybär 29.5.2010 wint in Giessen (D)

Hij wordt op de Internationale show beste reu, wint het CAC en zijn 3e CACIB en wordt BOB.
In de Erering zijn er maar 3 ereplaatsen te vergeven in de zwaar bezette FCI groep II.
De Allround keurmeester Hans van den Berg zette Teddybär op een fantastische 3eplaats - BIG 3 neer.
Gezien de jonge leeftijd zijn wij hier supertrots op.

Flanders Dogshow in Gent (B)Met 21 maanden wint Teddybär zijn tweede CACIB en wordt BOB van 61 NewfoundlandersIn juni 2010 verschijnt de 3e editie van het boek:

The world of Newfoundlands in 2008 and 2009Breed-editor: Karin Butenhoff-Taufertshöfer
Correspondent voor Nederland: Renate van Gestel
Uitgever en te bestellen bij: www.BBPress.nl


Teddybär wordt op de Internationale Tentoonstelling van Hannover 31.10.09
Beste reu en wint met 17 maanden zijn eerste CAC en CACIB.Teddybär van de BerenstalOp 26.9.09 heeft Teddybär zijn vierde Jeugdkampioen titels toegekend gekregen en heeft zomede het kwartet volbracht.
Op zeven shows in drie landen onder zeven verschillende keurmeesters uit zes landen heeft hij deze prima prestatie neergezet.

Nederlandse Jeugdkampioen
Duitse Jugend Champion DNK Klub
Duitse Jugend Champion VDH
Champion des Jeunes de Luxembourg
Sinusharen afknippen – een nieuwe trend?Sinusharen – tastharen of snorharen genoemd bij een hond, zijn lange, dikke, zeer harde haren op het hoofd met name bij de snuit en boven de ogen. De sinusharen zijn aan de wortel omgeven door veel bloedcapilaren en zenuwuiteinden. De sinusharen hebben een speciale functie namelijk die van een tastorgaan. De hond heeft als belangrijkste tastzintuig deze sinusharen die signalen/prikkels doorgeven; zodra er druk wordt uitgeoefend worden deze gebogen.
Met name in het donker oriënteert de hond zich ook met de sinusharen en beschermt daarmee bij voorbeeld zijn ogen. De sinusharen mogen dan ook niet worden uitgetrokken of afgeknipt.

Toen ik het voor het eerst op een show zag gebeuren, dat exposanten bij hun honden de tastharen ‘sinusharen’ afknipten, dacht ik zelf “het is een incident, maar het moet toch niet gekker worden”.
Maar helaas! toen ik recent op een show liep moest ik met eigen lede ogen zien, dat deze ‘amputatie’ ook bij de Newfoundlanders zijn intrede heeft gedaan. Van een incident is dan ook geen sprake meer. De doorwinterde prof onder de exposanten zoekt blijkbaar een nieuwe uitdaging met de schaar. Voor zogenaamde schoonheid wordt zijn Newfoundlander gemodelleerd en ook nog ontdaan van zijn tastharen. Een absurde gedachte, de reden voor het afsnijden van de tastharen is voor mij volledig onbegrijpelijk en onduidelijk. Over schoonheid valt te twisten, maar deze ‘amputatie’ is ernstig te noemen. Als dit een nieuwe trend is of wordt, mag ik hopen dat de keurmeesters in de ring op deze ‘amputatie’ afkeurend zullen reageren en in het interesse van onze Newfoundlander veroordelen.

De opkomende gedachte om de website eventueel een andere naam te geven kreeg bij mij niet echt een kans.
Sinds 2002 is de website www.captain-moritz.nl aan die hond verbonden, die de bruine Newfoundlander mede tot wereldfaam heeft verholpen:
Captain Moritz Berenbont.

De definitie tijd heb ik als basis voor de vernieuwde website genomen:
’Gisteren was vandaag morgen’.
Captain Moritz laat u het gisteren nog eens beleven, Sammie en Teddybär zijn het heden en de toekomst.

Gefeliciteerd!22 Juli 1968 is de Newfoundlanderkennel Van het Hoogveen opgericht en vierde in 2008 zijn 40-jarig kenneljubileum. Dit is een mooie gelegenheid om de heer Stoffer Mulderij, de oprichter van de kennel van het Hoogveen te feliciteren, eveneens ook de heer Ype Hof en mevrouw Mia-Koning Hof, die sinds 1991 de kennel voortzetten. Jarenlange kennis en ervaring zijn en worden geïnvesteerd ter behoud van een gezonde en rastyptische Newfoundlander. Daarbij hebben zij het beerachtige type nooit uit het oog verloren. Voor de toekomst wensen wij Ype en Mia veel succes toe bij het voortzetten van ‘de Hoogveenlijn’.

Het kenneljubileum is niet onopgemerkt gebleven. In het boek ‘The World of Newfoundlands in 2006 and 2007’staat een column ‘Van het Hoogveen - Newfoundlands with Allure’.

Vidar Sammie mocht de van het Hoogveen Newfoundlanders mede vertegenwoordigen.
Captain's Trophy

Captain Moritz was in het jaar 2000 in Thun op het Clubmatch van de SNLK beste reu en daarmee de eerste bruine Newfoundlander in de SNLK geschiedenis die deze eer ten deel viel. In het jaar 2002 ging Captain Moritz als eerste bruine Newfoundlander als Wereldwinner de geschiedenisboeken in.
De Captain’s Trophy is een blijvende herinnering aan Moritz, een ode aan hem en alle bruine Newfoundlanders.

De Wisseltrofee is door ons op 29. september ’02 in Thun aan den SNLK ter beschikking gesteld en is jaarlijks te winnen op het Clubmatch van de Zwitserse Newfoundlander Club.Dochter wint de Captain’s Trophy in Zwitserland

De Captain’s Trophy voor de mooiste bruine Newfoundlander is 20 november 05 in Thun / CH tijdens het Clubmatch van de SNLK gewonnen door Captain Moritz zijn dochter Full Moon (Luna) the End of the Line. Eigenaar is Brigitte Mienis. Luna was tevens beste teef en won het CAC.
Het was grandioos toen ik Luna en haar trotse eigenares in de ring de Trophy samen met de keurmeesteres Mw. E. Bruno en Captain Moritz mocht overhandigen. De ereronde van vader en dochter werd begeleidt door enthousiast applaus van het publiek.
De Nederlandse reu Olivier Bommel van de Berenstal eig. Renate en Jos van Doorn gefokt door Brigitte Mienis maakte het Nederlandse succes compleet, als beste reu won ook hij het CAC en tevens nog het BOB. De fokkers en eigenaren van beide honden

Van harte gefeliciteerd.

Moritz en Luna met de Captain’s Trophy
Newfoundlander - Vision of Harmony


'Eenmaal een Newfoundlander, altijd een Newfoundlander!' een groter compliment kun je aan je eigen ras niet geven. Ik hou van het ras en voor mij geldt, een ander ras als de Newfoundlander was en is niet bespreekbaar. Meer dan 20 jaar leven mijn man en ik met Newfoundlander reuen samen. Mijn hobby is het deelnemen aan en bezoeken van shows. Hoe interessant de shows ook mogen zijn, voor mij is het dagelijks samenleven met mijn honden het belangrijkste. Het geeft mij een bepaalde rust, ‘gewoon weg’ een bijzonder fijn gevoel.
Sinds generaties is de Newfoundlander met betrekking tot exterieur en type in beweging.
Maar de ontwikkeling die het ras tegenwoordig doormaakt verontrust mij wel.
Wat verwacht ik eigenlijk van de Newfoundlander? Die vraag heb ik mezelf gesteld toen ik onlangs op een tentoonstelling bij de ring, de keuring van de Newfoundlanders volgde.

Lees verder...
Actieve training bij Aquadog Nederland

Aquadog Nederland

Hydrotherapeutisch Centrum voor Honden


Hydrotherapie voor honden is een zwem -/bewegingstherapie welke de hond toestaat zijn ledematen onbelast te bewegen. De therapie is erop gericht spiermassa te vergroten en spierspanning te verbeteren en zodoende geatrofieerde spieren te herstellen en gewrichten te stabiliseren.

Uitermate geschikt dus voor revalidatie na operaties of ziekte, bij problemen die ontstaan zijn tijdens de opgroei en bij verminderde mobiliteit bij oudere honden.
Het is een hele veilige en effectieve methode van revalideren en kan ook dienen als ondersteuning bij o.a.: artrose, HD, ED, Hernia etc.

Hydrotherapie vindt plaats in water met een constante temperatuur van 34°C, om de toevoer van bloed en zuurstof naar de spieren zo optimaal mogelijk te laten zijn.

De hond blijft in het bad op één plaats zwemmen, hierdoor wordt de beste rechte en gelijkmatige beweging verkregen. Na een aantal trainingen (in het begin 2 – 3 maal per week) verbetert de spierconditie, dan wordt door middel van jetstreams ‘tegenstroom’ = weerstand gegeven, waardoor een optimaal resultaat behaald kan worden. Ga maar na: 6 minuten zwemmen staat gelijk aan 8 km wandelen.

Aquadog Nederland is een unieke mogelijkheid om het genezingsproces van honden beter en sneller te laten geschieden.

www.aquadog.nl
Onze BerenplankEr zijn vele reden te bedenken voor het gebruik van een loopplank voor het in- en uitstappen. Heel graag gaan onze beide beren met de auto mee. Op hun gemak stappen ze in en uit.

Een aantal jaren geleden, bij een blessure, kwamen wij op het idee een plank te ontwerpen, waarmee het voor Moritz makkelijk was om in en uit de auto te lopen in plaats van te springen, achteraf gezien ‘de uitvinding’.
Naarmate Moritz ouder wordt zien wij steeds meer voordelen in onze berenplank.
Toen Sammie als pup bij ons kwam, liep hij gewoon achter Moritz aan via de plank in en uit de auto. Beiden weten niet beter dan dat voor hun “de plank’’ opgesteld wordt.

De plank is makkelijk opvouwbaar, het gewicht zo licht mogelijk en voor de opberging in de auto is met alle facetten van de zekerheid rekening gehouden en ze neemt minimaal ruimte in beslag.©2013 Http://www.Captain-Moritz.nl